Sneeuw!!!!!!!

Oh grumpf, sneeuw!! Ja, prachtig plaatje natuurlijk, maar dit wil je niet meer na twee weken heerlijk lenteweer. Nou ja, het is wat het is, dan maar de kachel aan morgen!

De kas is inmiddels helemaal ingericht en klaar voor verkoop.

Ondertussen ben ik ook druk geweest in de tuin, want ja, ineens begint er van alles uit te lopen. Ik ben niet iemand die de tuin 'winterklaar' maakt. Van mij mag alles lekker blijven staan, zodat vogels en insecten beschutting en voedsel kunnen zoeken. En het levert ook nog eens mooie silhouetten op bij vorst en sneeuw!

Na de winter begin ik met het snoeien van de appel- en perenbomen, daarna de wilgen langs de sloot en tenslotte werk ik 'kamer voor kamer' de tuin door. Snoeien, onkruid wieden, opruimen én dit jaar voor het eerst een strijd tegen zevenblad. Die wandelt heel stiekem onder de heg door de tuin in en verovert steeds meer terrein. Ik vind de bloemen overigens prachtig en blijkbaar kan je van het blad heerlijke salades maken, maar ik hoef hem nou niet zo nodig in onze tuin te hebben. Stukje bij beetje wordt het voorjaar in de tuin en wat krijg ik daar een berg energie van!!