Voor we hier kwamen wonen had ik geen idee hoeveel bedrijvigheid er is in dit deel van groningen. er zijn verschillende leuke winkel-, kunst- en tuinenroutes, borgen met prachtige tuinen en borgwinkels, kwekerijen, pluktuinen, gezellige streekmarkten, Eigenlijk is er altijd wel iets te doen. Ik heb een aantal adressen verzameld voor je!

 

ATELIERROUTE HOGE NOORDEN

Leuke route langs diverse kunstenaars in de omgeving. Iedere eerste zondag van de maand van maart t/m december. www.atelierroutehogenoorden.nl


 

PLUKTUIN LAGEWEG BEDUM

Pluktuin met duurzaam gekweekte bloemen, open van juli t/m september. 

www.facebook.com/pluktuinlageweg


 

WILD ONTWERP IN HUIZINGE

Hét adres voor een workshop vachtvilten of andere vilttechnieken!

Bezoek de viltstudio tijdens de open zondagen van Atelierroute Hoge Noorden of kijk op www.wildontwerp.nl voor cursusdata en eigen werk van Emca.


 

'T SCHUURTJE IN BEDUM

Zussen Helena en Thea verzamelen de leukste spullen en verkopen die online en op vrijdagmiddag vanuit hun 'Schuurtje' aan de Lageweg in Bedum. www.facebook.com  Tschuurtjedrijfhout


 

'T SCHOAPJE IN WESTERWIJTWERD

Janine verkoopt vanuit haar schuur, op markten in de regio en online de mooiste schapenvachten en aanverwante artikelen. 

tschoapje.jouwweb.nl


 

RIA's BROCANTE WOONBOERDERIJ IN ZANDEWEER

Op een idyllisch plekje in Zandeweer, aan de Onnemaweg 45, vind je de mooiste brocante voor huis en tuin. Je komt ogen tekort! 

Open op zaterdag en op afspraak.

www.riabrocante.nl


 

MENKEMABORG

De Menkemaborg is een kasteelmuseum in Uithuizen met prachtige tuinen. www.menkemaborg.nl